دکتر قربان شهریاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: بیش از دوسوم کشور ایران بیابان لم یزرع و بخش وسیعی نیز کوهستانهای مرتفع است و شرایط اقلیمی مناسبی برای خاک زایی نیز فراهم نیست.
این کارشناس محیط زیست فقدان نگرش جامع به محیط زیست و منابع پایه و نبود برنامه مدون آمایش سرزمین را سبب نابودی بخش قابل توجهی از اراضی بسیار با ارزش و تولیدی کشاورزی، مرتعی و جنگلی، دانست و افزود: این بخشها به علت توسعه بی رویه شهرها و صنایع از بین می روند.
استاد دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات اضافه کرد: از حدود 165 میلیون هکتار مساحت کشور تنها 18 میلیون هکتار قابلیت کشاورزی دارد که 12 میلیون هکتار آن دیمزارها و تنها 6 میلیون هکتار کشت آبی است.
شهریاری فقدان آمایش سرزمین و مدیریت ناکارآمد منابع طبیعی و محیط زیست را باعث از بین رفتن به خاطر ساختمان سازی بخش زیادی از همین اراضی آبی ارزیابی کرد و گفت: این اراضی با این وضع از چرخه تولید خارج می شوند و به عنوان مثال تنها در دشت حاصلخیز تهران حدود 70 هزار هکتار اراضی حاصلخیز کشاورزی برای توسعه افسار گسیخته شهر تغییر کاربری یافته است.
این کارشناس محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد: از حدود 90 میلیون هکتار اراضی مرتعی کشور در سال 1975 حدود 16 میلیون هکتار جزو مراتع فقیر طبقه بندی شده بودند، درحالیکه در سالهای اخیر مساحت مراتع فقیر به بیش از 27 میلیون هکتار افزایش یافته است.
نظر شما